Enkele websites die je zeker moet kennen om leuke wandel- en/of looproutes te ontdekken of te maken :
 • Trail en Famenne: Zomaar eventjes 24 bewegwijzerde trailroutes! Met keuze uit vier moeilijkheidsgraden, afstanden van 5, 10, 20 en 40 km en een totaal positief hoogteverschil van 100 m tot 1.000 m D+. Elk moeilijkheidsniveau heeft zijn eigen kleur: groen, blauw, rood en zwart, zoals in het skiën. Dit speelterrein leent zich wonderwel voor trailrunning. Doorkruis in alle vrijheid de Famenne en een stukje van de Ardennen en geniet volop van de wisselende landschappen.
  Découvrez les différents trails de Trail en Famenne
 • Runnermaps.nl: Persoonlijk vindt Stephane Runnermaps.nl de beste en meest gebruiksvriendelijke site om je routes uit te stippelen, te archiveren en te bewerken. Deze site wordt ook vaak gebruikt om een GPX-bestand dat we ergens vandaan hebben hierin op te laden en op te slaan.
  Als je die dan download weet je zeker dat hij werkt in je Garmin. Op de één of andere manier komt het voor dat GPX bestanden corrupt zijn; ook als je ze ergens van een site haalt van race organisaties.
  Runnermaps.nl
 •  Afstandsmeten.nl: Deze site heeft misschien niet de meest hippe interface maar is wel erg gemakkelijk in gebruik.
  Afstandmeten.nl
 • Fiets- en wandelwebsites zoals Routen bieden routes aan in kaartvorm om af te drukken op een A4’tje en als GPX-bestand voor je smartphone of GPS-toestel. Je kan zo’n GPX visualiseren met een wandelapp. Zo kan je een wandelroute volgen op of naast het wandelnetwerk met je smartphone.
  De beste wandelapps voor gpx navigatie op iPhone en Android (routen.be)

 • Ride with GPS: Ook erg uitvoerige site waar veel routes te vinden zijn. Zelf nog niet vaak gebruikt maar deze site heeft weer net even andere kaartlagen die je bij andere sites niet ziet.
  Ride with GPS
 • Meerdere GPX bestanden combineren kan met deze online tool. Let wel op dat het begin en eindpunt van de GPX’en op elkaar aansluiten omdat je anders gekke verbindingen krijgt tussen de stukken : GPX Merge
 • Traildino.nl is nog zo’n site waar je de meeste lange afstands routes kunt downloaden als GPX bestanden. Zeker de moeite waard.
  Traildino | Startpagina