Over ons

Ontstaan

“Team Mega Ferre loopt voor…” is ontstaan begin 2015. De papa van Ferre, Stefan Grignard, wou zeer graag iets terugdoen voor het Kinderkankerfonds. Hij creëerde een groep op Facebook en plaatste onderstaand bericht :

Ik ben de trotse papa van Mega Ferre!
Ferre kreeg eind 2013 de diagnose Neuroblastoom. Dit is een agressieve kanker. Ferre is nu bijna klaar met zijn intensieve behandeling en stelt het goed!!
Tijdens zijn behandeling hebben wij veel te danken aan het Kinderkankerfonds. Graag willen wij iets terug doen zodat dit fonds gezinnen zoals ons kunnen blijven helpen!!
Ik heb me ingeschreven voor de 10MILES van Antwerpen en ben nog op zoek naar loopgenoten en sponsoren zodat Mega Ferre het KINDERKANKERFONDS een mooie cheque kan overhandigen!!
WIE ZOU MEE WILLEN LOPEN OF ONS WILLEN STEUNEN??
Dit hoeft niet perse de 10 miles te zijn, mag ook een andere afstand zijn!

En zo waren we vertrokken…Team Mega Ferre

10 Miles & Marathon 2015

Echter Ferre herviel en Stefan gaf de organisatorische fakkel door aan 2 vrienden, Tommy Ceusters en Stéphane De Nies. Zij namen het heft in handen startten onmiddellijk een actie op waar lopers zich konden registreren en dan sponsoring konden beginnen zoeken tvv het Kinderkankerfonds.

Zo gezegd zo gedaan, we kwamen tot een lopersgroep van 38 personen, klein en groot, jong en oud… Iedereen droeg zijn steentje (en centje) bij. We liepen in elke discipline, 1.4K – 5K – 10 Miles en we hadden zelfs 4 lopers voor de Marathon.

Zondag 26 april werd een mooie dag op Linkeroever en deze filmpjes tonen het mooiste moment van die dag :

https://www.facebook.com/stefan.grignard/videos/10206429196507136/

https://www.facebook.com/nancy.maes/videos/10206674487759681/

Blijft kippevel om dit opnieuw te zien ! Twee toppers bij elkaar !

Een ander moment was dat het verzamelde eindbedrag aftikte op 4.200,99 euro !!! De max, en dat hadden we nooit gekunnen zonder de steun van alle lopers en sympathisanten… 1000 maal bedankt !!!

cheque

uzaII

Die cheque zijn we op 13 mei 2015 gaan afgeven in het UZA te Gent. Wederom een speciaal moment wat ons deed beseffen dat we bezig waren met “iets goeds”.

Het is duidelijk, zonder lopers en sympathisanten was dit nooit zo’n succes kunnen worden, echter ook een zeer belanrgijke persoon in heel dit verhaal was Kurt Van Hool, van de firma MaatConcept. Dankzij hem konden we het bekende “Ferre-blauw” overal tonen, zonder hem was dit niet gelukt ! Bedankt Kurt !maatconcept

 Ferre

Op 29 september 2015 gebeurde dan waar we allemaal zoveel angst voor hadden, Ferre Deene Grignard overleed op 6-jarige leeftijd. ‘Mega Ferre’ werd door iedereen die hem kende op handen gedragen.

“Hij was al van bij zijn geboorte een heel bijzonder ‘manneke. Zijn levensdoel was om het iedereen naar zijn zin te maken. Ik denk dat we allemaal veel hebben geleerd van Ferre. Zelfs tijdens zijn ziekte, op momenten dat hij zijn energie beter opspaarde, is hij altijd blijven lachen en heeft hij anderen willen helpen. Tot op het laatste moment had hij een enorme vechtlust.”

Mooie woorden van Ferre’s tante, Carinne Grignard, in het persbericht op HLN.be.

Dat Ferre indruk had gemaakt op velen was duidelijk bij het afscheid van Ferre in zaal Ter Elst in Edegem op 3 oktober 2015. Er waren zeer veel mensen die afscheid wilden nemen van Ferre. Die dienst werd prachtig afgesloten met het oplaten van blauwe en witte ballonnen, wederom een moment om nooit te vergeten…

Linkeroevert 2015

“Team Mega Ferre loopt voor…” deed op 18 oktober 2015 mee aan Linkeroevert. Een loopevent op Linkeroever, ingericht door Rythm ‘n’ Run Marathon Club, volledig ten voordele van Kinderkankerfonds.
Hier deden enkele van onze lopers ook aan, de ene al wat beter voorbereid dan de andere, maar één voor één toppers !

Bedankt voor jullie inzet !LinkerOevert

“Team Mega Ferre loopt voor…” liep dus verder, ook in 2016 !!!

10 Miles & Marathon 2016

Met dit bericht zijn we de nieuwe actie gestart op Facebook :

————————————————

Beste lopers en sympathisanten,

Het is nu bijna 5 maanden geleden dat we afscheid hebben moeten nemen van onze Mega Ferre.
Maar dit wil niet zeggen dat we stil blijven zitten en niet vooruit gaan.
Zoals de meeste wel weten heeft Lotti ( mama van Ferre ) samen met Katrien en Monica de VZW “With Love by Ferre” opgericht om zo Ferre zijn droom en onvoorwaardelijke liefde door te geven aan andere zieke kindjes en gezinnen.

Vorig jaar zijn wij deze groep opgestart om iets te terug te doen voor een goed doel.
We kozen toen voor ” Team Mega Ferre loopt voor Kinderkankerfonds “.
Dit was een enorm succes dankzij jullie !! Waarvoor nogmaals onze dank.

Dit jaar willen we ons graag opnieuw inzetten voor een goed doel en hebben we gekozen voor de vzw With Love by Ferre.
Wat voor ons natuurlijk een logische keuze is !

Info over de vzw is terug te vinden op de website www.withlovebyferre.com of op de Facebook-pagina.

3850f644cb-cosy

Wij zijn hiervoor natuurlijk weer op zoek naar zeer gemotiveerde lopers en sympathisanten om ons bij te staan en te helpen om zo veel mogelijk centjes op te halen voor het goede doel.

Mvg

Grignard Stefan ( papa van Ferre )

————————————————

Bij deze nam Stefan dus opnieuw de fakkel over van Tommy en is hij samen met Stéphane aan dit nieuwe hoofdstuk begonnen !

Verdere info ivm inschrijving en sponsoring vindt u op deze website !

Wij danken jullie alvast voor jullie inzet en betrokkenheid om hier wederom een succes van te maken.

“Team Mega Ferre loopt voor…”

Delen op : Facebooktwittermail