“Team Mega Ferre loopt voor…” is ontstaan begin 2015. De papa van Ferre, Stefan Grignard, wou zeer graag iets terugdoen voor het Kinderkankerfonds. Hij creëerde een groep op Facebook en plaatste onderstaand bericht :

Ik ben de trotse papa van Mega Ferre!
Ferre kreeg eind 2013 de diagnose Neuroblastoom. Dit is een agressieve kanker. Ferre is nu bijna klaar met zijn intensieve behandeling en stelt het goed!!
Tijdens zijn behandeling hebben wij veel te danken aan het Kinderkankerfonds. Graag willen wij iets terug doen zodat dit fonds gezinnen zoals ons kunnen blijven helpen!!
Ik heb me ingeschreven voor de 10MILES van Antwerpen en ben nog op zoek naar loopgenoten en sponsoren zodat Mega Ferre het KINDERKANKERFONDS een mooie cheque kan overhandigen!!
WIE ZOU MEE WILLEN LOPEN OF ONS WILLEN STEUNEN??
Dit hoeft niet perse de 10 miles te zijn, mag ook een andere afstand zijn!

En zo waren we vertrokken…tmfl-logo

Echter Ferre herviel en Stefan gaf de organisatorische fakkel door aan 2 vrienden, Tommy Ceusters en Stéphane De Nies. Zij namen het heft in handen startten onmiddellijk een actie op waar lopers zich konden registreren en dan sponsoring konden beginnen zoeken tvv het Kinderkankerfonds.

Zo gezegd zo gedaan, we kwamen tot een lopersgroep van 38 personen, klein en groot, jong en oud… Iedereen droeg zijn steentje (en centje) bij. We liepen in elke discipline, 1.4K – 5K – 10 Miles en we hadden zelfs 4 lopers voor de Marathon.

Zondag 26 april werd een mooie dag op Linkeroever en deze filmpjes tonen het mooiste moment van die dag :

https://www.facebook.com/stefan.grignard/videos/10206429196507136/

https://www.facebook.com/nancy.maes/videos/10206674487759681/

Blijft kippevel om dit opnieuw te zien ! Twee toppers bij elkaar !

Stefan-Ferre

Foto’s van die dag vallen hieronder te bekijken of in ons fotoalbum :

Een ander zeer bijzonder moment was het noteren van het definitieve eindbedrag, er werd afgetikt op 4.200,99 euro !!!
De max, en dat hadden we nooit gekunnen zonder de steun van alle lopers en sympathisanten… 1000 maal bedankt !!!

cheque

Die cheque zijn we op 13 mei 2015 gaan afgeven in het UZA te Gent. Wederom een speciaal moment wat ons deed beseffen dat we bezig waren met “iets goeds”.

uzaII

 

Het is duidelijk, zonder lopers en sympathisanten was dit nooit zo’n succes kunnen worden, echter ook een zeer belanrgijke persoon in heel dit verhaal was Kurt Van Hool, van de firma MaatConcept. Dankzij hem konden we het bekende “Ferre-blauw” overal tonen, zonder hem was dit niet gelukt ! Bedankt Kurt !

Op naar volgend jaar dus… 😉