De Antwerpse binnenstad wordt op zondag 22 april helemaal ingepalmd door tienduizenden lopers en supporters. De organisatie, de stad Antwerpen en De Lijn nemen dan ook extra maatregelen om alles in goede banen te leiden.

Voor verplaatsingen van en naar Linkeroever is de fiets het meest praktische vervoersmiddel. Zowel op Linkeroever (omgeving Van Eedenplein) als op rechteroever (buurt voetgangerstunnel en Steenplein) worden er extra fietsenstallingen voorzien. Met de fiets de oversteek maken tussen Linkeroever en Rechteroever (en omgekeerd) kan niet met de veerboot of via de voetgangerstunnel (vanaf 9u30 is deze exclusief voorbehouden voor voetgangers).

Alles wat u moet weten over de AG Antwerp 10 Miles & Marathon
Foto: Photo News

Tussen 8u en 19u varen er gratis veerboten van linker- naar rechteroever en omgekeerd. Op rechteroever vertrekken alle boten aan het ponton van het Steenplein. Op Linkeroever is er een aanlegsteiger ter hoogte van de start- en aankomstzone (Thonetlaan). Fietsen zijn niet toegelaten aan boord.

De fietserstunnel is op de dag van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon voorbehouden voor gemotoriseerd vervoer (brommers) en bewoners. Wegens het grote aantal fietsers zullen de wachttijden hoog oplopen. “We raden daarom het gebruik van de fietserstunnel op zondag 22 april af”, zegt de organisatie. “Te voet door de voetgangerstunnel geraakt u sneller op Linkeroever dan met de fiets door de fietserstunnel.”

Openbaarvervoermaatschappij De Lijn zet extra trams in op de lijnen van de Antwerpse premetro tussen de Linker- en rechteroever. Na de finish op rechteroever kunt u op vertoon van uw borstnummer vanaf de Groenplaats gratis de tram richting Linkeroever of Zwijndrecht nemen tot halte Van Eeden op Linkeroever.

Enkele belangrijke toegangswegen worden op 22 april tijdelijk afgesloten:

• Kennedytunnel richting Antwerpen/Nederland: afgesloten tussen 12.30 en 18.00 uur*

• Waaslandtunnel: afgesloten van 8.00 tot 19.30 uur

• Jan de Vostunnel: afgesloten van 11.30 tot 18.30 uur

• Bolivartunnel: afgesloten tussen 12.00 en 18.15 uur

*Het verkeer richting Antwerpen/Nederland wordt omgeleid via de Liefkenshoektunnel. Deze wordt tolvrij gemaakt in de richting van Stabroek/Nederland tussen 12u30 en 18u.

Alles wat u moet weten over de AG Antwerp 10 Miles & Marathon
Foto: Walter Saenen – WAS

Supporteren

Of het nu prachtig weer is of het is grijs en miezerig, sfeer is er altijd op de dag van de 10 Miles. Langs de verschillende parcours zullen 35 opzwepende animaties voor een extra motivatieboost zorgen. Supporters kunnen bijvoorbeeld hun favoriete deelnemer aanmoedigen door hun persoonlijke supportersfoto op te laden via de website. Die foto wordt dan getoond op groot scherm aan het halfwegpunt op het moment dat hun held daar passeert.

Meer informatie vindt u op de website van AG Antwerp 10 Miles & Marathon of op http://www.sport.be/antwerp10miles/2018/nl/bereikbaarheid/

Bron : GVA.be